Meslek Yüksekokulumuzda, Rektör Yardımcımız Sn. Prof. Dr. Servet Karasu tarafından “Liman Planlama ve Tasarımı” konulu bir seminer düzenlendi. Seminere İnşaat Teknolojisi ve Lojistik Programı öğrencileri ile akademisyenlerimiz yoğun ilgi gösterdi.
Prof. Dr. Servet Karasu konuşmasında, ülkemizdeki ve dünyadaki en büyük limanlar, planlama süreçleri, limanların lojistik ve ulaştırma sistemleriyle entegrasyonu, tasarım kriterleri (dalga boyu, rüzgar yönü, deniz sondajı konumları) ve dikkate alınması gereken teknik ve çevresel hususlar hakkında öğrencilere kapsamlı bilgiler aktardı. Liman planlama ve tasarımının denizcilik, ticaret ve bölgesel kalkınma açısından taşıdığı stratejik öneme de dikkat çekildi. Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde etkileşim sağlanarak yürütülen seminer, öğrencilere mesleki vizyon kazandırması açısından oldukça verimli geçti.
Seminer sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Servet Karasu’ya verdikleri değerli bilgiler ve katkılarından dolayı Müdürümüz Prof. Dr. Okan Su tarafından teşekkür edildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.