İnşaat Öğrencilerinin Sayılı Beton İnşaat Teknik Gezisi

Zonguldak Meslek Yüksekokulu (ZMYO) İnşaat Teknolojisi Bölümü 1. ve 2.sınıf öğrencileri ile 12-14 Mart 2018 tarihinde Sayılı Beton Santraline teknik gazi düzenlendi.

Düzenlenen teknik gezide, Sayılı Beton Santrali Kalite Kontrol Müdürü Ömer Şahin ile birlikte ilk olarak taş ocağında incelemeler yapıldı. Öğrencilere kayaların patlatılması, parçalanması, agregaların boyutlarına göre ayrılması ve yıkanması hakkında teknik bilgiler verildi. Oradan beton santraline geçilerek beton karışımında kullanılan malzemeler ve beton karışımlarının hazırlanması hakkında bilgi verildi. Beton hazırlanma aşamalarını yerinde görerek, mesleki açıdan önemli bir deneyim kazanan öğrenciler laboratuvar ortamında taze ve sertleşmiş beton deneyleri yapma imkanı buldu.

Öğrencilerimizle birebir ilgilenen Sayılı Beton İşletmecilerinden Muhterem Sayılı ve kurum çalışanlarından Ömer Şahin, aynı zamanda mesleki deneyimlerini de paylaşarak, bilgi verdi.

Yayınlanma Tarihi : 23.03.2018