ZMYO

1976 yılında YAY-KUR’un Örgün Yüksek Öğretim Dairesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Meslek Yüksekokulumuz, 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne, 1992 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne, 11 Nisan 2012 tarihinden itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı olarak, 10 Bölüm ve aktif 14 Program ile Kilimli Yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yerleşkemiz, sahil şeridinde 3.300 m2 kapalı, 1.200 m2 açık toplam 4.500 m2 alana sahip olup, tüm donanımlarıyla düzenlenmiş 14 adet sınıf, 26 adet ofis, 5 adet laboratuvar, 1 adet yemekhane, 1 adet kantin ve çeşitli sportif etkinliklerin yapılabileceği ortak kullanım alanlarına sahiptir. Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nun misyonu; ülkemizin sanayi ve hizmet sektörlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir. Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nun vizyonu ise; meslek pratiklerini öğrenen öğrencilerimizin üretkenlik kazanıp, sanayimizde eksik olan ve çağa uyum sağlama çabamızda rekabet yapabilmemizi sağlayacak yetişmiş ara insan gücünü oluşturmak; sürekli eğitim yapabilecek kapasite, uzman kadro ve uygulama alanlarına ulaşmaktır.

Meslek Yüksekokulumuz; genç, deneyimli, alanında uzman, yeniliklere açık, kalite önceliği olan kadrolu 39 Akademik Personel ve 29 İdari Personel ile hizmet vermektedir. Zonguldak’ın ve Ülkemizin ihtiyaç duyduğu programları ile sürekli kendini yenileyen Meslek Yüksekokulumuzun başlıca bölüm ve programları şu şekildedir;

• Otel, Lokanta ve İkram Hizm.Bölümü
        -Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
  • Elektronik ve Otomasyon Bölümü
        -Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı (I. ve II. Öğretim)