Tarihçe
Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı, Üniversitemiz Tıp Fakültesi, bölge hastaneleri ve çalışma alanı tıbbi cihazlar olan tüm devlet ve özel kurumlara ara eleman yetiştirmek amacıyla 2003 yılında açılmış ve 2010 yılı itibari ile öğrenci alımı yaparak eğitim ve öğretime başlamıştır.
Bölüm Hakkında
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi ön lisans programı, 2 yıl süreli bir eğitimi kapsar. Programa kayıtlı öğrenciler mezun olabilmek için, 120 AKTS toplamındaki tüm teorik ve uygulamalı dersleri başarmak ve 30 iş günü yaz stajını tamamlamak zorundadır. Bölüme her yıl 60 öğrenci kayıt olurken, yaklaşık 50 kadar öğrenci de ön lisans derecesi almaktadır. Programdan mezun olan öğrenciler, özel sektör ve hastanelerde biyomedikal teknikeri olarak çalışabilirler. Yine özel sektörde cihaz tanıtımı, satış temsilcisi ya da uygulama elemanı olarak görev alabilirler. Ayrıca, programdan mezun olanlar Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği veya Elektrik ve Elektronik Mühendisliğine geçiş yapabilmektedir. Tıbbi cihazların gün geçtikçe artması ve bu cihazları kullanacak yeterli eğitilmiş eleman bulunmaması nedeniyle bu programa duyulan ilgi giderek artmaktadır.
Misyon
Tıpta ve biyolojik birimlerde kullanılan alet ve cihazların üretimi, montajı, kullanımı, kalibrasyonu, bakım ve onarımları alanında çalışabilecek, uluslararası düzeyde teorik ve uygulamalı eğitim almış, gerekli disiplin ve etik değerlere sahip, gelişen teknolojiye ayak uydurabilen yenilikçi ve tercih edilen biyomedikal teknikerleri yetiştirmektir.
Vizyon
Ülkemizin, biyomedikal sektöründe katma değeri yüksek çıktılara sahip üretim alanında söz sahibi olabilmesi için nitelikli teknikerler yetiştirmek ve yenilikçi, fark yaratan, değer üreten, mükemmeliyetçi küresel bir program yapısı oluşturarak Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programını öncü ve örnek bir program haline getirmektir.