2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Mazeret Sınav Tarihleri ve Programları

Yüksekokulumuzda 2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Mazeret Sınavları 27 Mayıs 2024-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında ders saatinde  yapılacaktır. (Ortak Zorunlu Dersler Hariç)
 Mazeret sınavı şekli ve katkı oranı ara sınavlarda yapılan şekliyle aynı olacaktır.
Ortak Zorunlu Derslerin Sınav Programı aşağıda belirtilmiştir.
  • TUR182 Türk Dili II Dersinin mazeret sınavı 29 Mayıs 2024 Çarşamba saat 16:00’da Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü 006 numaralı derslikte yapılacaktır.
  • YDL186 Yabancı Dil II Dersinin mazeret sınavı 30 Mayıs 2024 Perşembe saat 15:00’de Farabi Kampüsü Fen Fakültesi M2 Nolu Amfi'de  yapılacaktır.
  • AİT182 Atatürk İlkeleri ve İnkılap  Tarihi II dersinin mazeret sınavı 31 Mayıs 2024 Cuma saat 10.00’da Kütüphanede yapılacaktır.
  Aşağıdaki sebeplerden dolayı Ara Sınav (Vize) Mazeret Sınavına katılmak isteyen öğrenciler; 13.05.2024 tarihi mesai bitimine kadar Öğrenci İşleri Birimine dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
  •   Hastalık: Öğrenci sağlık sorunlarını, rapor ile belgelendirmelidir. Tüm hastaneler, aile hekimlikleri, sağlık ocakları ve diş hastanesi raporları geçerlidir.
  •   Öğrenci Yakınının Vefatı: Vefat nedeniyle mazeret kabulü için vefat edenin, öğrencinin birinci derece yakını olması; anne tarafından yakını ise nüfus müdürlüğünden belgelendirmesi gerekir. Sınav tarihlerine denk gelen mazeret hakkı, vefat günü dahil olmak üzere, en fazla 3 (üç) iş günüdür.
  •   Sınav saatine yakın trafik kazası yaşaması nedeniyle vize sınavına giremeyen öğrenci, trafik şubesinden alınacak kazaya karıştığını gösteren belge ile mazeret dilekçesini Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
  •   Meslek Yüksekokul tarafından görevlendirildiği için vize sınavlarına giremeyen öğrenci, görevlendirilme belgesini ve giremediğini sınavları içeren mazeret dilekçesini Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
  •   Lisans/Yüksek lisans programı öğrencisi olması nedeniyle sınavları çakışan öğrenci, çakışan sınavlarını içeren mazeret dilekçesini ve ilgili sınav programlarını Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
  •   Mahkemede tanıklık vs. ile yukarıda sayılan mazeretler dışındaki herhangi bir mazeret nedeni ile vize sınavlarına giremeyen öğrenci mazeretini belgelendirmelidir.

inst

Yayınlanma Tarihi : 22.04.2024