ZMYO'da “Uzaktan Algılama, Uydu Görüntülerinin Kullanım Alanları, Dünya Ve Türkiye Ölçeğinde Bir Değerlendirme” Adlı Bir Konferans Düzenlendi.

14 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 14.00’te, Zonguldak Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü, Harita ve Kadastro Programı  tarafından Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Veli AKARSU’nun davetiyle gelen, Emekli Albay Dr. Mühendis Mustafa ÖNDER tarafından, “Uzaktan Algılama, Uydu Görüntülerinin Kullanım Alanları, Dünya ve Türkiye Ölçeğinde Bir Değerlendirme” adlı bir konferans verildi. Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri, Harita ve Kadastro ve Maden Teknolojisi öğrencilerinin katılımıyla yapılan konferans büyük bir ilgiyle izlendi. Konuşmacı tarafından günümüzdeki uzaktan algılama ve uydu görüntülerinin kullanım alanlarından bahsedilirken konunun stratejik önemi vurgulanarak, geçmişten günümüze kadar değişen Dünya koşulları da dikkate alınarak, Dünya ve Türkiye ölçeğinde bir değerlendirme yapıldı. Merak edilen sorulara da cevap veren Dr. Mühendis Mustafa ÖNDER’e konferans bitiminden sonra, Okul Müdürü Prof. Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER tarafından teşekkür belgesi, Doç. Dr. Okan SU, Dr. Öğr. Üyesi Veli AKARSU, Dr. Öğr. Üyesi Bülent HANER ve Öğr. Gör. Hüseyin MUNGAN tarafından da çeşitli hediyeler takdim edildi. Dr. Mühendis Mustafa ÖNDER de, emekliliğinden sonra çalışmaya başladığı Mescioğlu Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş.’e ait katalog, takvim, kalem gibi çeşitli eşantiyonları, etkinliğe katılan izleyicilere konferans öncesinde dağıttı.

Yayınlanma Tarihi : 16.05.2018