Zonguldak Meslek Yüksek Okulu'nda “4 Aralık Dünya Madenciler Günü” Madencilik Ürünleri Sergisi” Yapıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü ve Kilimli Madenciler İlkokulu işbirliğiyle “4 Aralık Dünya Madenciler Günü Madencilik Ürünleri Sergisi” Zonguldak Meslek Yüksekokulu Maden Teknolojileri Laboratuvarı ve Sergi alanında yapıldı. Maden çıkarma Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bülent HANER’in konuşmasının artından Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER ve Maden Çıkarma Bölüm Başkan yardımcısı Doç. Dr. Okan SU ile birlikte öğretim üyeleri ziyaretçilere sergi alanını ve laboratuvarları gezdirdi.

Etkinlikler kapsamında Kilimli Madenciler İlkokulu minik öğrencileri tarafından maden kıyafetleri giymiş Hacivat Karagöz gösterisi ve Uzun Mehmet'in kömürü buluş hikayesi sahnelendi. Gösteriler sonrası Minik öğrenciler ve konuklar açılan sergiyi gezdiler. Madenciliğin zorluğunun ve önemimin altını çizen Dr. Öğ. Üyesi Bülent Haner 43 yıllık Madencilik yaşamından anektodlarla Madencilik ve geleceği hakkında bilgiler vererek “Ülkemiz sayısız madenleriyle Dünya maden endüstrisinde önemli bir yerde bulunmaktadır. Zonguldak ise hiç şüphesiz madenciliğin bir yaşam tarzı haline geldiği ender şehirlerden birisidir. Üniversitemiz yaptığı sayısız çalışmayla Zonguldak’ın tüm değerlerine yer vererek, bilimsel ve akademik bir bakış açısıyla şehre katkı sağlıyor” dedi.

Büyük beğeni toplayan “4 Aralık Dünya Madenciler Günü Madencilik Ürünleri Sergisi” minik öğrencilerin ve ziyaretçilerin sorularının ardından sergideki eserlerin fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 05.12.2018