Yüksekokulumuzda Özel Sektörde Çalışan Maden Mühendislerine "Havalandırma Farkındalık ve Temel Ventsim Eğitimi" Verildi

Döner Sermaye kapsamında, Meslek Yüksekokulumuz Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal BARIŞ tarafından özel sektörde çalışan Maden Mühendislerine iki gün süreyle “Havalandırma Farkındalık ve Temel Ventsim Eğitimi” verildi.

Avrupa Birliği ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen “Increasing Safety and Security Through Labour-Management Partnership Project” kapsamında yapılan eğitime Zonguldak’ta çalışan yaklaşık 25 Maden Mühendisi ve yöneticisi katıldı. Eğitimin ilk gününde yeraltı kömür ocaklarında havalandırmanın önemi ve gözden kaçırılan noktalara değinilmiş, ikinci günde ise Ventsim simülasyon yazılımında katılımcılara uygulamalar yapılmıştır.