Yüksekokulumuzda “Habercilik ve Meslek Etiği” Semineri Gerçekleştirildi

Radyo Televizyon Programcılığı öğrencileri, Kariyer etkinlikleri kapsamında gazeteciler ile bir araya geldi. Etkinliğe Yüksekokulumuz Müdür Yardımcıları, Doç.Dr.H.Tezcan UYSAL ve Öğr.Gör.Tuğba KARAKUZU ile Öğr.Gör.Fatih ERDOĞAN, Öğr.Gör.Sonay ÇALIŞOĞLU ve Öğr.Gör.Serkan BOZKURT da katıldı. Habercilik ve Meslek Etiği üzerine yapılan seminerde Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya AKBIYIK ve İz Medya Prodüksiyon Yöneticisi Yeşim ÖZDOĞAN ÇAKIR mesleki tecrübelerini paylaşarak, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Seminerde gazetecilik ve mesleki sorumluluk ile ilgili konuşma yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya AKBIYIK, mesleğin avantajlı ve dezavantajlı yönleri hakkında öğrencileri bilgilendirerek, gazetecilik mesleğinin önemine değindi. Yüksekokulumuzun Radyo Televizyon Programcılığı Bölümünden mezun olan Yeşim ÖZDOĞAN ÇAKIR ise sektördeki meslek alanlarından ve ihtiyaca yönelik yeni doğan meslek gruplarından bahsederek, prodüksiyon, sosyal medya danışmanlığı ve kamera arkası işleyişi hakkında öğrencilere açıklamalarda bulundu.

Soru cevap şeklinde devam eden seminerde konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı. Seminer sonunda Müdür Yardımcıları Doç.Dr.H.Tezcan UYSAL ve Öğr.Gör. Tuğba KARAKUZU tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.

Yayınlanma Tarihi : 17.03.2022