Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü Öğrencileri ile TTK Karadon Müessesesi Teknik Gezisi

Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü 2. sınıf öğrencileri Doç. Dr. Okan SU eşliğinde TTK Karadon Müessesesi kompresör dairesi ve soğutma kulesine teknik gezi düzenlenmiştir.

Gezi sırasında işletmedeki mevcut Demag ve Altas Copco marka vidalı ve turbo kompresörler yerinde görülmüş, yeraltı işletmesi kompresör şebekesi planları incelenmiştir. Makine Teknikeri Savaş bey tarafından kompresörlerin kapasiteleri, çalışma basınçları, motor güçleri, soğutma sistemleri hakkında öğrencilere detaylı olarak bilgi verilmiştir. Ayrıca, soğutma kulesine çıkılarak hava soğutmada kullanılan suyun dinlendirilmesi, PH değerinin düşürülmesi, kullanılan kimyasal malzemeler hakkında bilgi alınmıştır.

Yayınlanma Tarihi : 29.03.2019