Harita ve Kadastro Bölümü, Teknik Gezi Düzenledi

Zonguldak Meslek Yüksekokulu, Harita ve Kadastro Bölümü öğrencileri, Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Veli Akarsu’nun eşliğinde, “Ormanlarda ve Orman Dışı Alanlarda Yapılan Kadastro Faaliyetleri İle Arazi Ölçümleri, Haritalandırma ve Sayısallaştırma” konusunda, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne, teknik gezi düzenledi.

Bayraktaroğlu; “Ormanlarımızın değeri paha biçilemez”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu;  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksek Okulu Harita Kadastro Bölümü öğrencilerine teşekkür ederek; Ormancıların,  ülkemizin yüzde 29’una tekabül eden yeşil vatanı korumakla görevli olduğunun altını çizdi.

Anayasamızın 169. Maddesinde (Devlet Ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için kanunlar koyar ve gerekli tedbirleri alır) hükmünün yer aldığını belirten Bayraktaroğlu; “Anayasamızda yer alan bu hükümde, Ormanların ekolojik, ekonomik ve sosyo-kültürel faydalarını dikkate alarak bitki ve hayvan varlığı ile birlikte, ekosistem bütünlüğü içinde idare etmek, bu süreci  katılımcı ve çok amaçlı şekilde planlamak, ormanlarımızı;  usulsüz müdahalelere ,tabi afet ve yangınlara karşı korumak muhtelif zararlıları ile mücadele etmek amaçlanmıştır. İnsanoğlu içtiği bir bardak sudan, inşa ettiği eve kadar ormanlarımızın değeri paha biçilemez” şeklinde konuştu.

Öğrencilere arazide uygulama yapıldı

Daha sonra Harita Mühendisi Emin Kutay tarafından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde orman mülkiyet sorunları ve çözümleri konusunda bir seminer sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca arazide ZMYO mezunumuz Harita Teknikerleri Erkut Alacalı ve Şeyda Aygün Taşçı tarafından öğrencilerimize Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde Haritacılık faaliyetlerinde kullanılan GNSS ölçme sisteminin alıcıları ile arazide bir uygulama gerçekleştirildi.

Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü  Orman Mühendisi Ersin Gençay da orman kadastrosun ve mülkiyet sorunları konusunda açıklamalar yaptı.

ZBEÜ Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Veli Akarsu ise eğitimin sonunda Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’ na nazik ev sahipliği ve verilen eğitimler için teşekkür etti.

Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca teorik ve uygulama olarak verilen eğitimin ardından katılımcılara katılım belgeleri, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu tarafından taktim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 10.11.2022