Dr. Öğr. Üyesi Veli AKARSU, Dünya Matematik Günü Kapsamında Sunum Gerçekleştirdi

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Veli AKARSU, üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Dünya Matematik Günü Kapsamında Pi Günü” etkinliğine katılarak “Pi Sayısının Alan ve Hacim Hesaplamalarındaki Yeri” başlıklı sunum gerçekleştirmiştir.

UNESCO tarafından 2019 yılında “14 Mart” tarihi Dünya Matematik Günü olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda her yıl tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler, Pi sayısının önemi ve anlamı ile örtüşmesi açısından her yıl 3. ayın 14. gününde düzenleniyor. Böylece 3.14 değeri olan Pi sayısının önemi vurgulanarak öğrencilerin belleğinde yer etmesine katkıda bulunulmaktadır. Bu yıl gerçekleştirilen etkinliğe katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL de yaptığı açılış konuşmasında bilim alanları için matematiğin önemini vurgulayarak tüm öğrenci ve öğretim elemanlarının Dünya Matematik Günü'nü kutladığını ifade etmiştir.

Yayınlanma Tarihi : 15.03.2022