Staj Portalı

Gençlerin iş gücü piyasasına kolaylıkla erişebilmelerini sağlamak için Kurumumuz tarafından Staj Portal uygulaması hayata geçirilmiştir. Türkiye İş Kurumu Staj Portal özellikle gençlerin mesleki deneyim kazanması, iş gücü piyasasına ve iş hayatına ilişkin bilgi sahibi olmaları amacıyla staj programlarına kolayca başvuru yapmalarını sağlamakta, stajyer arayan işverenlerle staj programı arayan öğrencileri buluşturan bir platform işlevi görmektedir.

Staj Portalı; lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin özel sektör işyerlerinde durumlarına uygun açık staj pozisyonlarını görmeleri ve işverenlerin de talep ettikleri staj pozisyonlarında aradıkları nitelikteki stajyer adaylarının firmalarmda staj yapma imkanı sağladığı diğer İŞKUR hizmetleri gibi tamamen ücretsiz bir platformdur.

Staj Portal uygulamasına giriş yapabilmek için dış kullanıcılar (stajyer adayları ve işverenler) https://staj.iskur.gov.tr bağlantısını kullanarak erişebileceklerdir.