ZMYO
Hakkımızda

1976 yılında YAY-KUR’un Örgün Yüksek Öğretim Dairesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Meslek Yüksekokulumuz, 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne, 1992 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne, 11 Nisan 2012 tarihinden itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı olarak, 11 Bölüm ve 18 Program ile Kilimli Yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yerleşkemiz, sahil şeridinde 3.300 m2 kapalı, 1.200 m2 açık toplam 4.500 m2 alana sahip olup, tüm donanımlarıyla düzenlenmiş 14 adet sınıf, 26 adet ofis, 5 adet laboratuvar, 1 adet yemekhane, 1 adet kantin ve çeşitli sportif etkinliklerin yapılabileceği ortak kullanım alanlarına sahiptir. Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nun misyonu; ülkemizin sanayi ve hizmet sektörlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir. Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nun vizyonu ise; meslek pratiklerini öğrenen öğrencilerimizin üretkenlik kazanıp, sanayimizde eksik olan ve çağa uyum sağlama çabamızda rekabet yapabilmemizi sağlayacak yetişmiş ara insan gücünü oluşturmak; sürekli eğitim yapabilecek kapasite, uzman kadro ve uygulama alanlarına ulaşmaktır.

Meslek Yüksekokulumuz; genç, deneyimli, alanında uzman, yeniliklere açık, kalite önceliği olan kadrolu 34 Akademik Personel ve 33 İdari Personel ile hizmet vermektedir. Zonguldak’ın ve Ülkemizin ihtiyaç duyduğu programları ile sürekli kendini yenileyen Meslek Yüksekokulumuzun başlıca bölüm ve programları şu şekildedir;

Elektrik ve Enerji

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi

Elektronik ve Otomasyon

Biyomedikal Cihaz Tekn.

Biyomedikal Cihaz Tekn. (İ.Ö.)

Görsel, İşitsel Tekn. ve Medya Yap.

Radyo ve Televizyon Prog.

Radyo ve Televizyon Prog. (İ.Ö)

İnşaat

İnşaat Teknolojisi

İnşaat Teknolojisi (İ.Ö.)

Madencilik ve Maden Çıkarma

Maden Teknolojisi

Mimarlık ve Şehir Planlama

Harita ve Kadastro

Harita ve Kadastro (İ.Ö)

Muhasebe ve Vergi

Muhasebe ve Vergi Uyg.

Muhasebe ve Vergi Uyg. (İ.Ö.)

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği