Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
Turizm ve Otel İşletmeciliği

Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının amacı, öğrencilerini teorik ve uygulamaya dönük sektörün değişime açık dinamik yapısına uygun donanması ve onlara turizm sektörünün tercih edilebilir ara eleman olması hususunda yetiştirilmesidir. Bu amaca yönelik olarak, bölüm dersleri genel turizm , turizm ekonomisi, turizm pazarlaması ve otel işletmeciliği, seyahat acentacılığı ve tur operatörlüğü gibi genel turizm bilgileri üzerine yönlendirilmiş dersler ayrıca otel işletmeleri birimlerini tanıtacak etkin işleyiş kural ve yöntemlerini ortaya koyacak dersler üzerinde durulmaktadır. Bununla birlikte öğrencilere turizm otelcilik sektörününde bizzat otel departmanlarının tanıtılması uygulama yeteneği kazandırılması için önbüro, yiyecek içecek servis yönetimi, kat hizmetleri yönetimi ve dersleri de programa dahil edilerek bilgilendirilmeye çalışılmaktadır.

Bölümümüz eğitim öğretim hizmetlerini 3 öğretim görevlisi ile yürütmektedir. 1999 yılında açılmış olan bölümümüzde 2000 yılı itibariyle 1 yıl süre ile İngilizce yabancı dil hazırlık eğitimin ardından 2 yıl eğitim Eğitim Öğretim yılı ile toplam 3 yıl eğitim öğretim süresi tanınmaktadır. 2008 yılı itibariyle Normal Öğretim Programına yeni kayıt olan öğrencilerimiz 1 yıl süre ile İngilizce yabancı dil hazırlık eğitimine isteğe bağlı olarak katılmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - Her Hakkı Saklıdır
[]
IPv6 Etkin