Eğitime Adanmış Bir Hayatın, Fedakârlığın, Vicdanın Sembol İsmi Emekli Öğretmen Solmaz YAVUZ’a Zonguldak Meslek Yüksekokulu’ndan Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

Zonguldak genelinde eğitim alanında yaptıkları bağışlar ile tanınan, Şükrü Yavuz İlkokulu ve  Yüzüncü Yıl İlkokulu’nun yapımını üstlenen Yavuz ailesinin kızları  Emekli Öğretmen Solmaz YAVUZ’un ,yeni yaşına girmesi vesilesiyle   Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nda,  Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER’in katılımıyla 27.02.2017 tarihinde sürpriz doğum günü kutlaması gerçekleştirildi.

Emekli Öğretmen Solmaz YAVUZ ;  2015 yılında  özel eğitime ihtiyaç duyan ilçemiz çocuklarının modern bir binada eğitim görmesi için  Kilimli Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi ‘nin yapımını üstlenmiş, Gelik İlkokulu Ana sınıfı için ek hizmet binasının yapımına maddi katkıda bulunmuş, Meslek Yüksek Okulumuz öğrenci kantininin yapımına maddi destek sunmuş,  Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ‘e hasta odalarının teşrifatını konusunda katkıda bulunmuş , maddi sıkıntı içerisinde bulunan sayısız insana , öğrenciye kişisel yardımda bulunarak gönül gözünün , merhametin ve fedakarlığın sembol ismi haline gelmiştir.

Bireysel yaşamında sergilediği fedakar tavır, sahip olduğu toplumsal bilinç ve mutluluğu mahzun yüzlerin tebessümüne vesile olmakta bulan karakteriyle  topluma insani hassasiyetleriyle rol model olmuş Emekli Öğretmen Solmaz YAVUZ, doğum günü sürprizi karşısında duygulu anlar yaşadı , bu sürprizin vefa duygusunun, yapılan fedakarlıkların  unutulmadığını kendisine gösterdiğini belirten YAVUZ hayatının sonuna kadar ihtiyaç duyan herkesin yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Zonguldak Meslek Yüksek Okulu olarak Emekli Öğretmen Solmaz YAVUZ’un  yeni yaşını kutluyor, sağlık ve sıhhatle nice yeni yaşlara kavuşmasını temenni ediyoruz.