Aile Hekimi Doktor Bülent Gemici Yüksekokulumuzda İlk Yardım Uygulamaları Adlı Semineri Verdi

Aile Hekimi Doktor Bülent GEMİCİ, 08.05.2017 pazartesi günü saat 11.00’de kalabalık bir öğrenci grubu karşısında “İlk Yardım Uygulamaları” adlı seminerini verdi. Doktor Bülent GEMİCİ, uygulamalı olarak verdiği seminerde öğrencilerin merakla sordukları soruları da cevaplandırdı. İlk yardım konusunda temel bir bilgiye sahip olmayan kişilerin yapacağı müdahalelerin ters etki yaratabileceğini ve bazen böyle bir duruma bazı hekimlerin bile düşebileceğini söyleyerek örnekler verdi. Gönüllü öğrenciler üzerinde de uygulamalı olarak hayat kurtaran müdahalelerin neler olduğunu gösterdi. Doktor Bülent GEMİCİ, İlk yardım önlemi alındıktan sonra, mutlaka 112’nin aranması gerektiğini ve bu esnada kazazedenin korunması için gerekli önlemlerin alınması gerekliliği üzerinde durdu. 2 saate yakın süren seminerin ardından Doktor Bülent GEMİCİ’ye, Yüksekokulumuzun Teşekkür Belgesi ve birde madenci heykeli verildi.